Leiderschap is mensenwerk - Laat je Coachen na KankerLaat je Coachen na Kanker
Vechtende herten
Vechten of Vluchten?
17 juni 2015
kompas
De koers bepalen en de volgende haven bereiken
22 juni 2015
Toon alles

Leiderschap is mensenwerk

robot

Sommige dingen die jaren geleden bedacht zijn over hoe wij nu, in 2015, zouden leven zijn achterhaald. Sommige dingen zijn waarheid geworden. Helaas heb ik nog steeds geen robot in huis die schoonmaakt en mijn rommel achter mijn kont opruimt, maar misschien moet ik daarvoor nog een paar jaar wachten. Toen de stoommachines kwamen werden mensen bang dat hun banen ingenomen zouden worden door deze machines. Deels was dit ook zo, maar er kwamen ook andere banen bij. Nu er wordt geƫxperimenteerd met zorgrobots en andere vormen van automatisering zijn er weer geluiden van mensen die bang zijn om hun baan, hun inkomen en hun zekerheid te verliezen. En ja, ook deze ontwikkelingen zullen banen gaan kosten. Saai, repeterend werk kan door machines gedaan worden. En er zullen ook weer kansen zijn. Het programmeren van de machines zal toch weer door mensen gedaan moeten worden. Alles wat met sociale contacten te maken heeft zoals leiderschap zal nooit door een machine vervangen kunnen worden. Wij zijn mensen, sociale wezens. Wij hebben warme contacten nodig in ons leven om te kunnen groeien. Om als leider voorbereid te zijn op wat er komen gaat, op de korte en de langere termijn, is het nodig om te luisteren, connecties te kunnen maken met anderen en om te voelen wat er nodig is. Leiderschap is mensenwerk. Leiderschap is niet zo vanzelfsprekend als dat het woord soms gebruikt wordt. En een manager of leidinggevende is wat anders dan een leider. Als leider heb je je doelen duidelijk, je hebt een visie en je kunt je visie ook overbrengen op anderen. Samen doelen bereiken met een eigen stijl van leidinggeven. Authenticiteit is het sleutelwoord. Wees jezelf, sta open en je zult zien dat het veel gemakkelijker gaat. Wil je hulp in het vinden van je eigen stijl. Loop je tegen moeilijkheden aan waar je wel eens een andere visie op wilt hebben? Je kunt altijd vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen. Voor bedrijven in de regio Noord Veluwe en Stedendriehoek is er nu de mogelijkheid voor subsidie voor een coachtraject bij ABCT Organisatieadvies & Coaching. Vraag naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.